Aardappelgnocchi met kip en groenten

4 porties

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 500g gnocchi
  • 400g kippenblokjes
  • 1 koolrabi
  • 2 stronken witloof
  • 1 puntpaprika
  • 1 (rode) ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • peper, zout
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 el mosterd
  • 250 ml light room (o.a. Alpro light)
  • 1 el olie
  • 60g light geraspte kaas

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schil de koolrabi en snij in blokjes van 1 cm. Verwijder het bitter uit het witloof en snijd in reepjes. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika.
  • Mix de platte peterselie samen met de room en mosterd tot een gladde saus.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin. Kruid met peper, kippenkruiden. Doe in een ovenschaal
  • Kook intussen de gnocchi 2 min gaar in licht gezouten water. Giet af en schep bij de kippenreepjes.
  • Verhit opnieuw 1 el olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en knoflook glazig. Roer er de versneden groenten onder en roerbak 5 min. Kruid met peper, zout en vermeng onder de gnocchi en de kip.
  • Overgiet alles met het mosterd-peterselieroom en werk af met een weinig geraspte kaas.
  • Zet 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.

TIP: maak de ovenschotel (dag) vooraf klaar en verwarm dan 20 à 25 min in de oven op 180°C

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email