Aardappelgnocchi met kip en groenten
4 porties
Wat heb je nodig? (4 porties)
- 500g gnocchi
- 400g kippenblokjes
- 1 koolrabi
- 2 stronken witloof
- 1 puntpaprika
- 1 (rode) ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes look, geperst
- peper, zout
- 1 plantje platte peterselie
- 1 el mosterd
- 250 ml light room (o.a. Alpro light)
- 1 el olie
- 60g light geraspte kaas
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil de koolrabi en snij in blokjes van 1 cm. Verwijder het bitter uit het witloof en snijd in reepjes. Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika.
- Mix de platte peterselie samen met de room en mosterd tot een gladde saus.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin. Kruid met peper, kippenkruiden. Doe in een ovenschaal
- Kook intussen de gnocchi 2 min gaar in licht gezouten water. Giet af en schep bij de kippenreepjes.
- Verhit opnieuw 1 el olijfolie in de pan van de kip en bak de ui en knoflook glazig. Roer er de versneden groenten onder en roerbak 5 min. Kruid met peper, zout en vermeng onder de gnocchi en de kip.
- Overgiet alles met het mosterd-peterselieroom en werk af met een weinig geraspte kaas.
- Zet 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.
TIP: maak de ovenschotel (dag) vooraf klaar en verwarm dan 20 à 25 min in de oven op 180°C
Smakelijk!