Courgettesoep met kerrie en kokosmelk (Zie Receptenbundels feestdagen 2024)
8 porties
Wat heb je nodig? (4 porties)
2 courgette, in blokjes
1 witte ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngehakt
1 el kerriepoeder
800 ml water
200 ml kokosmelk light
paprikapoeder
2 groentenbouillonblokjes
Hoe maak je het?
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak voor 3 minuutjes de ui en de knoflook en courgette.
Voeg de kerriepoeder en 2 verkruimelde groentebouillonblokje erbij. Bak voor 1 minuutje mee.
Voeg het hete water toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de kokosmelk toe en roer dit door de soep.
TIP: voeg niet kokosmelk in 1x toe maar bewaar een klein beetje ter garnering. Bestrooi de soep vlak voor serveren eventueel nog extra met een snufje paprikapoeder