Bloemkool nasi

2 porties

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • 350g bloemkoolrijst
  • 1/2de groentenbouillon blokje
  • 400g wokgroenten met sojascheuten
  • 1 kleine (gele) puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 100g bacon reepjes (* Of vegetarische variant 25g gehakte cashewnoten)
  • 2 eieren
  • scheutje rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 1 kl. vissaus
  • 1/2de kl gemberpoeder (of 1 cm verse gember)
  • peper, zout
  • (pittig: 1/2de rode peper)
  • 1 el arachideolie
  • 1kl olijfolie

Hoe maak je het?

  • Blancheer de bloemkoolrijst 4 min in kokend water met 1/2de bouillonblokje. Giet af
  • Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadjes. Versnijd in reepjes
  • Voeg 1 el arachideolie toe aan de wokpan. Pers teentje look en roerbak samen met de baconreepjes. (Snijd 1/2de rode chilipeper en voeg toe aan de wok)
  • Voeg vervolgens de wokgroenten en stukjes puntpaprika toe. Breng op smaak met vissaus, ketjap, scheutje rijstazijn en gemberpoeder. Roerbak 3 à 4 minuten.
  • Bak intussen in een antikleefpan met weinig olie 2 spiegeleitjes.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper, zout. Roerbak 1 à 2 minuten.
  • Serveer de bloemkool nasi met de een spiegeleitje erop.

TIP*- voor een vegetarische variant. Laat de baconreepjes eruit. Werk ter compensatie bij serveren af met 1 el gehakte cashewnoten.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email