Bloemkool nasi
2 porties
Wat heb je nodig? (2 porties)
- 350g bloemkoolrijst
- 1/2de groentenbouillon blokje
- 400g wokgroenten met sojascheuten
- 1 kleine (gele) puntpaprika
- 1 teentje knoflook
- 100g bacon reepjes (* Of vegetarische variant 25g gehakte cashewnoten)
- 2 eieren
- scheutje rijstazijn
- 1 el ketjap
- 1 kl. vissaus
- 1/2de kl gemberpoeder (of 1 cm verse gember)
- peper, zout
- (pittig: 1/2de rode peper)
- 1 el arachideolie
- 1kl olijfolie
Hoe maak je het?
- Blancheer de bloemkoolrijst 4 min in kokend water met 1/2de bouillonblokje. Giet af
- Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadjes. Versnijd in reepjes
- Voeg 1 el arachideolie toe aan de wokpan. Pers teentje look en roerbak samen met de baconreepjes. (Snijd 1/2de rode chilipeper en voeg toe aan de wok)
- Voeg vervolgens de wokgroenten en stukjes puntpaprika toe. Breng op smaak met vissaus, ketjap, scheutje rijstazijn en gemberpoeder. Roerbak 3 à 4 minuten.
- Bak intussen in een antikleefpan met weinig olie 2 spiegeleitjes.
- Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper, zout. Roerbak 1 à 2 minuten.
- Serveer de bloemkool nasi met de een spiegeleitje erop.
TIP*- voor een vegetarische variant. Laat de baconreepjes eruit. Werk ter compensatie bij serveren af met 1 el gehakte cashewnoten.
Smakelijk!