Gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt

2 porties

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 blikje (150g) mais
  • 175g vegetarisch gehakt
  • 8 gele en 8 rode kerstomaten
  • 1 bol (light) mozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • gemengde salade
  • balsamico

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes.
  • Leg ze in een ovenschaal. Strijk de paprika’s in met olijfolie.
  • Halveer de tomaatjes en vul de paprika’s met het vegetarisch gehakt,  de mais. tomaatjes en de mozzarella.
  • Kruid af met peper en zout. Werk af met wat olijfolie en verse basilicum.
  • Bak alles 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met de gemengde salade en de rest van de tomaatjes en balsamico

TIP

– om wat koolhydraten toe te voegen kan je dit serveren met quinoa, volkoren couscous

– koolhydraatarm: serveer met bloemkoolrijst.

Smakelijk!