Gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt
2 porties
Wat heb je nodig? (2 porties)
- 2 grote puntpaprika’s
- 1 blikje (150g) mais
- 175g vegetarisch gehakt
- 8 gele en 8 rode kerstomaten
- 1 bol (light) mozzarella
- verse basilicum
- olijfolie
- gemengde salade
- balsamico
Hoe maak je het?
-
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes.
-
Leg ze in een ovenschaal. Strijk de paprika’s in met olijfolie.
-
Halveer de tomaatjes en vul de paprika’s met het vegetarisch gehakt, de mais. tomaatjes en de mozzarella.
-
Kruid af met peper en zout. Werk af met wat olijfolie en verse basilicum.
-
Bak alles 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met de gemengde salade en de rest van de tomaatjes en balsamico
TIP
– om wat koolhydraten toe te voegen kan je dit serveren met quinoa, volkoren couscous
– koolhydraatarm: serveer met bloemkoolrijst.
Smakelijk!

