Groene asperges met burrata

2 portie

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • bussel groene asperges (400-500g) , verwijder de harde uiteinden. 
  • 200gr tomaatjes (gele/rode)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol (150g) burrata
  •  snuf peper en zout, of italiaanse kruiden
  • 1 el  olijfolie
  • verse basilicum

Zo maak je het 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd ca 2 cm van de onderzijde van de groene asperges en gooi dit weg (de asperges hoeven niet geschild te worden). Snijd de rest van de asperges in drieën.
  • Halveer de tomaatjes en doe deze samen met de asperges in een ovenschotel. Voeg de geperste look, olijfolie, peper en zout toe en schep dit door elkaar. Zet gedurende 20 à 25 min in de oven.
  • Breek of snijd de burrata in stukken en verdeel over de groenten.
  • Garneer met verse basilicum

Smakelijk!