Pasta scampi diabolique met courgetti

2 portie

Wat heb je nodig? (2 portie)

  • 12 scampi’s gepeld
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomaatconcentraat
  • 1/2de blokje vetarme visbouillon
  • 180 ml magere room
  • 120g volkoren spaghetti of linguine
  • olijfolie
  • zout, zwarte peper
  • cayennepeper
  • paprikapoeder

Hoe maak je het

  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 cm
  • Snipper de ui fijn
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui, tomaat en paprika ca 5 min op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min mee bakken.
  • Heb je nog een restje witte wijn in de koelkast. blus hiermee de groenten en laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe. Verkruimel de visbouillon erover en kruide met cayennepeper en paprikapoeder. laas de saus 5 min pruttelen.
  • Leg de scampi”s in de saus en laat 5 min mee garen. Roer regelmatig door.
  • Proef de saus en breng verder op smaak met zout (zwarte peper)
  • Draai de courgette tot slierten. Bak heel kort aan in een antikleefpan, kruid met een snuifje peper en zout.
  • Serveer de pasta met de scampi en de saus. Werk af met courgetti.

Smakelijk!