Tagliatelle met zalm en romanesco broccoli

4 porties

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 200g tagliatelle
  • 1 romanesco broccoli, in roosjes
  • 2 paprika’s (2 kleuren), in blokjes
  • 1 teentje look
  • 1/2de bouillonblokje tuinkruiden
  • 2 el vloeibaar bereidingsvet (olie, margarine)
  • 375g wilde zalmfilet (diepvries)
  • 2 el ketjap (zoet sojasaus)
  • 2 el lijnzaad of sesamzaad
  • 150ml (light) sojaroom
  • 1/2de bakje tuinkers
  • peper, zout

Hoe maak je het?

  • Verdeel de romanesco in roosjes en kook beetgaar (ca. 8 min) in lichtgezoute water. Giet af.
  • Kook de pasta zoals instructies op verpakking gaar. En giet af.
  • Meet 150 ml magere room af in een maatbeker. Voeg de blaadjes van 1/3de bakje tuinkers toe. En mix tot een gladde saus met een staafmixer. Kruid met een snufje peper. Verkruimel 1/2de tuinkruiden bouillonblokje mee in de saus voor de smaak.
  • Doe 1 el vloeibare minarine in een kookpot en stoof de paprikablokjes 5 minuten op een matig vuur. Voeg vervolgens de gegaarde romanesco toe en de tagliatelle. Roer alles onder elkaar in 1 kookpot. Voeg het tuinkers sausje toe. Laat alles nog eens doorwarmen.
  • Besprenkel de zalmfilets met de zoete sojasaus. En bestrooi langs weerzijde met de zaadjes.
  • Fruit in een anti-kleefpan 1 teentje look aan in een eetlepel olie. Bak de zalmfilets ca. 2 min langs beide kanten. Serveer samen met de pasta.

Smakelijk!