"De beste investering die ik ooit heb gedaan"

– Dette –

Hallo,

Ik ben Dette – 61 jaar –  net geen 90 kilo en een wrak. Door te hoge cholesterol sta ik reeds 7 jaar op statines – medicatie om cholesterol te verlagen – en die maken mijn leven tot een hel. Ik heb non stop pijn ter hoogte van mijn gewrichten en spieren vooral mijn handen, polsen, ellebogen en schouders.

Tot ik begin februari 2022 tegen mijn huisarts zei dat ik wou stoppen met die medicatie en naar een diëtiste wou gaan voor een aangepast dieet.

Op 22 maart was het zover. mijn eerste consult bij Inne van Kers en Pit. Gedurende een uur moest ik vragen beantwoorden over mijn manier van eten. Wat eet je, wanneer, hoeveel, wat eet je graag, enz…

Mijn eerste opdracht klonk “gemakkelijk” en was eten met meer regelmaat (3 hoofdmaaltijden en 2 à 3 tussendoortjes), vezels in graanproducten zoals brood omhoog en vet in charcuterie naar beneden.

Regelmatig per dag eten was voor mij een ramp, mijn gewoonte was maaltijden skippen, dus gegarandeerd dat ik er in het begin 2 à 3 vergat. Maar oefening baart kunst.

Na 2 weken ging ik terug op consult en was heel enthousiast, ik was 2 kg kwijt – Inne noemde het de wittebroods weken en leerde me aan niet op een cijfer te focussen maar op mijn belangrijkste drijfveren (gezonder worden, cholesterol beheersen, …) want dan alleen blijf je werken aan duurzaam gewichtsverlies.

Wat voelde ik me goed, ik ben zelfs terug beginnen te fietsen en mijn suiker die daarvoor nogal eens wou schommelen bleef mooi stabiel. Geen energiedips meer. We zijn nu 15 juli 2022 en ik ben ondertussen 14 kg kwijt en ik voel me zo fantastisch goed!

Thuis is iedereen dol enthousiast, mijn 2 dochters zijn ondertussen ook voorzichtig begonnen (met resultaat)

Ik steek niets meer zomaar in mijn mond – eerst het ticket lezen – niet omdat het moet, maar omdat ik dat zo wil.

Natuurlijk zijn er dingen die mislukken, ik kan geen 5x per week aardappelen eten, echt niet, maar nu is het volkoren past en volle rijst die ze vervangen. Ik heb heel veel geleerd bij Inne, ze is de beste investering die ik ooit gedaan heb.

En mijn cholesterol die vind ik prima!