"Doorzetting is de sleutel voor succes. Ik zit weer barstensvol energie"

– P.M. –

Net als vele anderen ben ik door de coronapandemie volledig stilgevallen, ik deed niets meer van sport – zelfs mijn grote passie, duiken, niet meer – en de kilo’s vlogen erbij zonder dat ik er erg in had. Na een zeer slechte bloedanalyse vertelde mijn cardioloog me dat het 5 voor 12 was en dat ik dringend iets aan mijn gezondheid moest doen, vermits ik toen ook werd gediagnosticeerd als prediabeet. Op dat moment werd ik beschouwd als een risicopatiënt … dus hoog tijd om in actie te schieten! Op advies van de cardioloog startte ik terug met sporten en ging ik op zoek naar voedingsbegeleiding. Zo kwam ik bij diëtiste Inne Verbist terecht. Mijn doel was: 2 in plaats van 3 cijfers op de weegschaal.

Ik kwam nogal moeizaam op gang, maar met een positieve mindset, het sporten en natuurlijk de tips van Inne ben ik er vol voor gegaan. Zij legde me haarfijn uit hoe ons metabolisme werkt, wat ik moest doen om mijn doel te bereiken en de stempel van (pre)diabeet kwijt te raken. Het kwam er op neer dat ik mijn eetgewoonten drastisch moest wijzigen. Dit voelde voor mij helemaal niet aan als een “regime” maar was echt “anders eten”. Door dit hele proces ben ik nu voedingsbewuster en snap ik veel beter de verhouding tussen voeding en beweging.

Doorzetting is de sleutel tot succes : 12 maanden later ben ik 30 kilo lichter, zijn al mijn bloedwaarden goed en zit ik barstensvol energie. Geloof mij, inspanningen worden altijd beloond!